Selecteer een pagina
Verander-geluk | verhaal
ALS IK DIT KAN…KAN IK ALLES
Letterlijk on top of the world. Zo voel ik me hier. In 2016 ben ik alleen op reis gegaan omdat ik sterk het gevoel had dat ‘te moeten’ doen. Alles in mij wilde dat. Ik wilde weg van werk, had mijn zinnen gezet op specifieke plekken op de wereld zien en ik wilde vooral...

Letterlijk on top of the world.

En zo voel ik me hier ook. In 2016 ben ik alleen op reis gegaan omdat ik sterk het gevoel had dat ’te moeten’ doen. Alles in mij wilde dat. Ik wilde weg van werk, had mijn zinnen gezet op specifieke plekken op de wereld te zien en ik wilde vooral mezelf bewijzen dat ik alleen maanden kon rondtrekken. Ik weet dat heel veel mensen dit doen, voor mij was het bijzonder. Ik was vroeger bangig aangelegd en had heimwee, ik ben een thuisbeestje en houd van knusheid. En nu zette ik al die dingen overboord en ging. Ik nam veel te veel mee en ging. Met een grove planning en hier en daar wat tickets. Mijn terug-ticket had ik overigens niet.

De hele route, alle activiteiten die ik ondernam gaven me een enorm gevoel van trots en zelfvertrouwen. Als ik dit kan….dan kan ik alles. En ik besloot dat ik bij thuiskomst mij zo wilde voelen; vol leven, vrijheid en dankbaarheid voor elke dag. 

Bij thuiskomst ben ik gaan ondernemen, dingen doen waar ik blij van word. Met alle onzekerheid én gewilde vrijheid van dien. Als reminder aan mijn ‘ik kan alles’ heb ik in mijn atelier een rij foto’s hangen van deze reis. Ik zie die foto’s elke dag. En elke dag begint het dan in mijn buik te kriebelen van geluk. 

En jij?

Heb jij ook iets te overwinnen? Of heb je al iets overwonnen? Want weet dat goede ervaringen in dingen die we spannend vinden, helpen om ons anders over onszelf te laten nadenken. Want iets NIET doen bevestigd een overtuiging als ‘ik kan dat niet’. Door het juist wel te doen en daarin te vinden wat je goed doet creëer je een nieuwe overtuiging “ik kan dat!”. En eerlijk, ik heb me ook eenzaam gevoeld en af en toe afgevraagd, waarom doe alleen die reis wilde maken. Dat neemt niets weg van dat ik het KAN en dat het goed ging. Dus mocht je iets overwinnen, benoem daarin de dingen die je goed zijn gegaan, waar je trots op bent. Dit werkt goed voor grote én kleine dingen.

 

Tip:

Schrijf je positieve ervaringen op en deel ze met iemand van wie je houdt. Maak het groots voor jezelf en vier dat het gelukt is.

De volgende zinnen kunnen helpen. Maak ze af:

  • Ik ben gaan …… (activiteit) en dat ging goed.
  • Ik vond het …….. (emotie vooraf) en ik ben trots dat ik het gedaan heb.
  • Ik heb mijzelf overwonnen door  …. (activiteit), en ik kan dat gewoon!
  • …..(activiteit) vind ik dus eigenlijk heel leuk.
  • Het is stoer van me dat ik ….. (activiteit).

 Dit kan zo klein en groot als je wilt. Stel je voor je bent voor het eerst gaan sporten in een lange tijd.

>Ik ben gaan sporten en dat ging goed. Ik vond het spannend en ik ben trots dat ik het gedaan hebt.    etc etc

 

Veel liefs en geluk

Karianne