Selecteer een pagina
ANDERS DAN GEPLAND
pak-je-geluk | verhaal

Op de agenda stond een inhoudelijke dag voor het maken van een trainingsmodule. Van te voren was het plan opdrachten uitwerken, opbouw aanscherpen en alvast wat vormgeving. En dan loopt het anders. Want wat wolken in mijn hoofd en vermoeide ogen ben ik niet in de stemming. 5 jaar geleden was ik ondanks de stemming gaan zitten, soort van afdwingen om later ontevreden het werk wel in flow te maken. Tegelijk zou ik ook wat bozig op mijzelf zijn geweest onder het mom van: heb je weer een dag ‘weggooit’. Je proeft de veroordeling van mijn eigen actie.

Vandaag heb ik de dag anders ingevuld en heb ik er een inspiratie-doe-dag van gemaakt. Na wat leuke en nuttige boodschapjes ben ik naar het Mauritshuis gegaan naar de tentoonstelling National Trust. Van kunstwerken raak ik altijd geïnspireerd, die opbouw, zo mooi en sierlijk. Het meest geraakt ben ik door een werk van Rembrandt, dat verschil tussen grof en zó verfijnd vind ik werkelijk prachtig. Én de Hollandse glorie van schepen en wolken!! Love it. 

In de rij heb ik genoten van de verhalen van andere mensen om me heen: hebben ze een dagje uit? Wat is de onderlinge relaties, waar komen ze vandaan? Ik geniet al van de route naar de tentoonstelling toe.

En met deze inspiratie ga ik zo dadelijk naar mijn atelier. En wie weet schrijf ik nog wat verhalen uit en werk ik wat aan een trainingsmodule. Want de wolken zijn opgeklaard en ik voel de energie in mij. En zo wordt het onverwacht een prachtige én nuttige dag. Ruimte creëren voor een ander plan was mijn beste keuze van de dag.

EN JIJ? 

Wat doe jij als de dingen anders gaan zoals gepland? Wat is je natuurlijke reactie en welke reactie zou jij eigenlijk willen? Als daar verschil tussen zit, kan je wellicht het een keer anders doen en ervaren wat dat voor je doet. 

Tip: 

Werk uit hoe het gaat. 1. Voor een de dag zoals je die gepland hebt, je die toch gaat doen ook al merk je dat je niet in die stemming bent. 2. Werk uit wat het je oplevert als je de dag anders invult. Kijk naar de diverse onderdelen:

  • Productiviteit
  • Goed gevoel aan de dag
  • Mate van frustratie
  • Je humeur
  • Het resultaat 
  • Etc

Vergelijk deze later en maak een keuze over wat je beter bevalt en wat je nog kan veranderen om het nog beter te ervaren. 

Bij mij had ik vandaag eerder in de ochtend de keuze kunnen maken de dag anders in te vullen, want intern heb ik toch wat minder aardige dingen tegen mijzelf gezegd. Had ik die energie beter positief kunnen inzetten.