Selecteer een pagina
jij=jij geluk | pak-je-geluk | verhaal
ELKE METER IS BONUS
Vandaag toch nog gaan hardlopen. Al wilde mijn hoofd graag thuisblijven en al voelde ik me medium fit. Dan kies ik voor de elke-meter-is-bonus tactiek. Als je maar gaat is dan de insteek en dan kijk ik onderweg hoe het gaat en hoe groot het rondje...

GAAN MAAKT GELUKKIG

Vandaag toch nog gaan hardlopen. Al wilde mijn hoofd graag thuisblijven en al voelde ik me medium fit. Dan kies ik voor de elke-meter-is-bonus tactiek. Als je maar gaat is dan de insteek en dan kijk ik onderweg hoe het gaat en hoe groot het rondje wordt. Ook zet ik alle statistieken uit zodat ik beter naar mijn lichaam kan luisteren.

Het ging beter dan verwacht en heb eigenlijk best goed gelopen. En thuisgekomen ben ik dan zo blij dat ik ben gegaan. Voel ik me direct beter en kan ik nu ook vrij genieten van wat luieren met thee en een blad.

Op zo’n moment vertrouw ik op een zorgvuldig opgebouwde overtuiging: gaan is altijd beter dan thuisblijven. Hoe het ook gaat, gaan maakt gelukkig. 

En jij?

Herken jij dat je hoofd je gevoel verschillende dingen willen? En zeg je dan tegen jezelf: “ok neem maar dagje vrij” of “ga maar gewoon lekker en alles wat je doet is ok”. Wat is voor jou belangrijk, waar voel jij je goed bij? Dat kan ook heel goed een dagje rust zijn.

Het is zo waardevol als je weet wat je het liefste wilt en waar jij je het beste bij voelt. En besef dat jij bepaalt wat je tegen jezelf zegt. Kies daarom een overtuiging die je past en ga hem zo vaak mogelijk intern herhalen. Net zo lang tot hij in je systeem zit en je gedrag stuurt.

 

Veel liefs en geluk

Karianne