Selecteer een pagina
jij=jij geluk | Verander-geluk | verhaal
IN HET RITME KOMEN
Af en toe dwaal ik. Dan doe ik andere dingen dan ik van plan was. Dat kan dat ik wat meer tijd besteed aan sport en wat minder aan werk, of andersom met meer sport en minder werk. Of meer schrijven en wat minder vriendinnen zien of juist...

Weer in balans

Af en toe dwaal ik. Dan doe ik andere dingen dan ik van plan was. Dat kan dat ik wat meer tijd besteed aan sport en wat minder aan werk, of andersom met meer sport en minder werk. Of meer schrijven en wat minder vriendinnen zien of juist andersom met meer vriendinnen zien en minder schrijven. En als dat zo af en toe gebeurd vind ik dat prima, het heeft vaak een goede reden en dan maak ik tijd voor dat wat prioriteit heeft gekregen. Wat het ook is, ik ben dan wel van mijn ideale ritme. Ik heb een balans waarin ik optimaal presteer en me goed voel.

Zo na de feestdagen heb ik dit ook. Ik haal de dagen door elkaar, heb onrustige nachten doordat ik vaak later naar bed ben gegaan en heb een ietwat verminderd concentratievermogen. En zo’n periode is ok, alleen niet te lang want dan ervaar ik het als storend.

De eerste week van januari staat voor mij dus in het teken van lief doch daadkrachtig mijzelf weer in het ritme brengen. En dat betekent dat ik:

  • werk aan een dag- en nachtritme, opstaan terwijl ik moe ben en op een normale tijd naar bed
  • blij en tevreden ben met alles wat ik er aan werk realiseer
  • makkelijk omga met het anders inrichten van mijn dag; vandaag een inspiratie-dag in plaats van een creatie-dag
  • ga sporten ook al heb ik totaal geen puf

En het resultaat van elke dag meer energie en meer realiseren werkt voor mij motiverend. Dan heb ik genoten van alle gezellige dagen, de etentjes en logeerpartijen en dan kan ik nu weer aan de bak met het realiseren van mijn doelen.

En jij?

Herken je dit überhaupt? Wat maakt dat jij uit ritme gaat en wat vind je daarvan? Is het ok of voel je je schuldig en weet jij wat je intern tegen jezelf zegt op zulke dagen? Want dat kan nogal verschil maken in hoe je je voelt. Ben je aardig voor jezelf, motiveer je jezelf of keur je jezelf af? Bemerk wat je doet en of het werkt.

En wie weet kan je een plan maken voor als je bent afgeleid om terug te komen in je ritme. Mijn advies hierin is altijd dit motiverend én lief te doen. Gun jezelf minimaal 3 dagen en leg vast wat je minimaal wilt doen om een positief gevoel aan je dag over te houden en doe dit dan. En wie weet doe je wel meer.

Weet dat dit ook kan als je een kantoor baan hebt. Hoe ga je om met een minder productieve dag op het kantoor en wat wil je in je eigen tijd realiseren? Sluit de dag in ieder geval af met terugkijken naar de dag en benoem waar je blij en tevreden over bent. Dat helpt.

Veel liefs en geluk

Karianne