Selecteer een pagina
Illustratie | Liefdesgeluk | pak-je-geluk | verhaal
KERSTBOOM KEUZEGELUK
Ver voordat het kerst is, geniet ik al van het idee dat de boom straks in huis staat. Dat we dan wat meubelen en planten hebben te verhuizen, zodat de boom een mooie en prominente plek heeft in de woonkamer. Want een boom hoort te...

AL WEKEN VAN TE VOREN

Ver voordat het kerst is, geniet ik al van het idee dat de boom straks in huis staat. Dat we dan wat meubelen en planten hebben te verhuizen, zodat de boom een mooie en prominente plek heeft in de woonkamer. Want een boom hoort te shinen.

Toen ik nog alleen woonde had ik vaak een klein tot middelmatige boom en af en toe een kromme. Vond ik prima. Was er gelukkig mee. Sinds we samenwonen is dat anders. Want mijn man heeft zo zijn eigen wensen als het gaat om een boom: 1. groot 2. een spar. Dus dan doen we dat, kerstbomenlover dat ik ben.

Aangezien ik echt uitkijk naar dit moment, heb ik de eerste kerst gedeeld waarom ik dit leuk vind en welk gevoel het me geeft. In geuren en kleuren alles toegelicht. Hij vind een boom kiezen binnen de minuut ook een goede strategie, dus hebben we besloten dat ik sowieso de boom haal. En dat het aan hem is of hij mee wil of niet. Gaat hij mee dan weet hij dat ik graag samen meerdere bomen wil bekijken, beetje wil grappen met de kerstbomenman en dan graag de boom op de schouders naar de auto vervoer.

En de ene keer heeft hij daar zin in en een andere keer niet. Maar als we hem samen halen zie ik mijn man lief en lachend naar me kijken en dan doet hij in vol met me mee. Een bonusmoment op een al mooie beleving.

EN JIJ?

Wat doe jij met de dingen/activiteiten die belangrijk voor je zijn of wanneer je verwachtingen hebt? Bespreek jij ze of laat je ze op de loop? Komt het altijd zoals jij wilt?

Aangezien een ander niet weet wat jij denkt of wil, kan het goed werken om jouw idee te delen. Ook als het zoiets als een kerstboom halen betreft. Vooral als er een reden is om aan te nemen dat de ander het graag anders doet. Dat voorkomt gedoe en teleurstelling en maakt een mooie activiteit nog mooier.