Selecteer een pagina
pak-je-geluk | verhaal
MIJN LIEVE OMAATJE
Vandaag is voor mij een speciale datum, het is de verjaardag van mijn omaatje. Ze is al 21 jaar overleden en nog steeds houd ik veel van haar. Ze is geboren in 1904 en is 93 jaar geworden. Ik zag haar minimaal om de week, en de laatste jaren zelfs vaker. Dan ging...

IN MIJN HART

Vandaag is voor mij een speciale datum, het is de verjaardag van mijn omaatje. Ze is al 21 jaar overleden en nog steeds houd ik veel van haar. Ze is geboren in 1904 en is 93 jaar geworden. Ik zag haar minimaal om de week, en de laatste jaren zelfs vaker. Dan ging ik langs haar flatje en terwijl ze in haar stoel een dutje deed sloop ik naar binnen. Ging ik aan het raam wat lezen tot ze wakker werd. Dan dronken we thee.

Ik ervaar het als bijzonder dat je zo gehecht aan iemand kan zijn die al zo lang niet meer bij je is. Als je er beter naar kijkt is het eigenlijk dat je houdt van het gevoel dat deze persoon je gaf. In het geval van mijn oma is dat de grote mate van vertrouwen in mij als persoon en alles wat ik kan.

Vandaag versterkt dat me nog steeds en daarom blijf ik het koesteren. Mijn oma ‘helpt’ mij op keuzes te maken op basis van creativiteit en energie, los van ratio. Ervoor te gaan terwijl ik onzeker ben over de uitkomst.

EN JIJ?

Heb jij iemand die jou een speciaal gevoel geeft? Dit ongeacht of deze nog bij je is of niet. En wat betekent het voor jou dat iemand je dat gevoel kan geven? Wanneer doe je er een beroep op en wanneer zet je het in? Wees je bewust van alle mogelijkheden die je hulpbronnen je geven.

Liefs Karianne