Selecteer een pagina
Illustratie
SPANNENDE FILM GELUK
Samen een film kijken is voor mij typisch een klein geluksmoment. Wellicht ook omdat het weinig voorkomt. En als we het dan doen dan vind ik het belangrijk er echt helemaal voor te gaan zitten. Want binnen 3 minuten zit ik helemaal in de film ...

AHHH SPANNEND

Samen een film kijken is voor mij typisch een klein geluksmoment. Wellicht ook omdat het weinig voorkomt. En als we het dan doen dan vind ik het belangrijk er echt helemaal voor te gaan zitten. Want binnen 3 minuten zit ik helemaal in de film en leef ik me compleet in de situatie. Eigenlijk ga ik al bij de begintune al helemaal op in het verhaal.  En bij spannende films betekent dat een verhoogde hartslag en een kussen om fijn te knijpen. 

Voor mij heeft dit moment alles te maken met aandacht. Met pure aandacht voor iets kan je er echt in opgaan, zonder afleiding. Dus heb ik heb ik hiervoor alles wat nog voorbij kan komen aan boodschappen, to do, kleine dingen opgeschreven. Mijn telefoon is stil, evenals alle andere telefoons in de ruimte en er gaat geen wasmachine alarm af.

Het leukste vind ik lekker dicht op elkaar te kruipen, of het nu een vriendinnetje is of mijn vriend. Zo beleef je naast je eigen inleving ook die van de ander. Dubbele lol. Mijn vriend vind films met mij kijken altijd veel spannender dan zonder mij. Tja, ik gil, kruip in dat kussen en zit stiekem tussen mij vingers door te kijken als ik iets ‘vies’ verwacht.

EN JIJ?

Weet jij hoe je het liefst een avondje film beleefd, wat belangrijk daarin is voor jou? En als je liever iets anders doet, hoe zit je daar dan in? Met hele aandacht? Vraag het jezelf af en toe eens af en experimenteer met ‘het een keer anders doen’. En onderzoek wat je beter bevalt.