Selecteer een pagina
Illustratie | jij=jij geluk | Verander-geluk | verhaal
DE POWER BOOSTER
Het liefste sport ik alleen. Mijn motivatie tot trainen of mijn grenzen verleggen komt ook uit mijzelf. Ik word zelfs een beetje kribbig wanneer iemand mij wil motiveren en ik mij juist wil concentreren op wat ik aan het doen ben. Voor anderen is...

D’R OP EN D’R OVER

Het liefste sport ik alleen. Mijn motivatie tot trainen of mijn grenzen verleggen komt ook uit mijzelf. Ik word zelfs een beetje kribbig wanneer iemand mij wil motiveren en ik mij juist wil concentreren op wat ik aan het doen ben. Voor anderen is dat heel anders en werkt juist een coach goed. Het belangrijkste is dat ik zo af en toe iets doe wat ik nog niet eerder heb gedaan of juist push om het harder of intenser te doen.

Mijn grenzen verleggen tijdens het rennen of in een hit-workout laten mij zien én bevestigen dat ik meer kan dan ik verwacht. En als dat voor het sporten geldt, dan geldt dat vast ook voor anderen dingen. Ik maak gebruik van 1 workout waar de volgende zin in zit: “If you see how strong you are physically, it is going to transform into all other facets of your life”. En zo ervaar ik dat ook.  

Met de uitdagingen die ik mijzelf stel, creëer ik keer op keer een bevestiging dat ik meer kan. Dat doe ik niet elke keer, maar wel wanneer ik voel dat het nodig is. Dan daag ik mezelf bewust uit, ga ik naar dat ongemakkelijke gevoel en ga ik er op en erover. Dat vier ik dat vervolgens met mijzelf. En in gedachte koppel ik dit direct aan een onderdeel van mijn leven waar ik wat power of zelfvertrouwen kan gebruiken.

Dat je jezelf over uitdagingen of onzekerheden kan helpen zorgt dat je je enorm krachtig voelt. Ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn leven, ik kan het zelf bepalen en realiseren wat ik wil.

Dat klinkt groot en dat is de bedoeling. Het creëren van je mooiste leven is belangrijk. En de enige die dat kan ben jij. Ook al is het soms een uitdaging. Ga ervoor.  

EN JIJ? 

Heb jij een techniek om je te helpen als je het moeilijk hebt? Ben je je eigenlijk bewust van wat je doet als je voor een lastige keuze staat, een uitdaging voor je hebt of als je iets voor de eerste keer gaat doen?

  • Voel je een mate van ongemakkelijkheid? En mag je die voelen van jezelf?
  • Stop je als je het niet weet of doe je het juist?
  • Heb je hulp nodig? Van wie en hoe kom je daar aan?
  • Wat zeg je tegen jezelf?

Door jezelf bewust te worden van hoe je omgaat met zo’n situatie, creëer je een basis voor verandering. Want vanuit je huidige gedrag kan je gaan onderzoeken wat werkt en wat niet en op welke onderdelen je wilt veranderen.

Zet hem op, verras je jezelf.

Liefs Karianne