Selecteer een pagina
Illustratie | pak-je-geluk | verhaal
VOL ENERGIE DE KERST IN
Om een ontspannen en gelukkige kerst te beleven besteed ik elk jaar tijd aan het organiseren van mijn humeur. Want als ik me goed voel, energie heb en zin heb in de kerst, dan helpt dat enorm in hoe ik de kerst ga beleven. Dit doe ik vaak al ver van te voren...

HAVE YOURSELF A MERRY LITTLE CHRISTMAS

Om een ontspannen en gelukkige kerst te beleven besteed ik elk jaar tijd aan het organiseren van mijn humeur. Want als ik me goed voel, energie heb en zin heb in de kerst, dan helpt dat enorm in hoe ik de kerst gaat beleven. Dit doe ik vaak al ver van te voren zodat ik tijdig alles van mijn lijstje georganiseerd heb. Dat kan wat overgeorganiseerd overkomen, dat begrijp ik. Mij doet het echter zoveel goed dat ik het graag doe. Want kerst kan ook heel snel, te druk, te weinig slaap, slechte weerstand en gedoe worden. Vooral als je hoog sensitief bent. Daarom zorg ik dat ik op mijn best ben, dan kan ik zelf ook genieten van deze mooie dagen.

Mijn zo-ben-ik-op-mijn-best-tijdens-de-kerst-lijstje:

 • Ik ben echt vrij van werk, alles kan ik laten voor wat het is.
 • Ik heb voldoende slaap gehad  in de week oor kerst.
 • Ik heb mijn ultieme kerstgevoel al voor kerst gehad
 • Als ik al wat heb voor te bereiden heb ik dat van tevoren op mijn gemak kunnen doen. Ik neem de dag van te voren vrij voor het maken van mijn aandeel: de koekjes en taarten.
 • Ik wil de ochtenden graag alleen met mijn lief beginnen, lekker kopje koffie en rustig wakker worden.
 • Ik ben op de kerstdagen min. 2 uur buiten, en ik sport in de dagen voor en na kerst.
 • Ik ben per dag minimaal een uur alleen of alleen met mijn lief.
 • Ik realiseer me dat ik volwassen ben en kan besluiten om te komen en te gaan wanneer ik dat wil.
 • Ik geniet van het lekkere eten, alleen zorg ik dat ik me niet overeet want dat voelt onprettig.
 • Ik zie er goed uit, heb leuke kleren aan die ook lekker zitten.
 • Ik neem me voor dat het heel gezellig wordt en ik zorg dat ik het heerlijke knusse kerstgevoel helemaal heb.

EN JIJ?

Sta je wel eens stil bij hoe jij de kerst in wil gaan. Met welke energie, welk humeur en hoe je je voelt en wat daar voor nodig is? Wie weet lukt het je nu nog om een lijstje te maken. Schrijf op wat jou zou helpen om met energie, een goed gevoel en wellicht ergens wat rust de kerstdagen te beleven. Maak onderscheid tussen wat je van te voren kan doen en wat op de dag zelf voor jou belangrijk is. Kijk welke onderdelen je nog voor jezelf kunt organiseren. Ervaar wat het voor je doet. 

Liefs
Karianne